juliaalouisee

Alla inlägg under september 2011

Av juliaalouisee - 17 september 2011 10:10

Igår var det riddag ute i Lervik. Red dressyr för Molly på bästa Xamir! Gick jättebra, han kändes så fin. Han är min favvo, haha. Han var lite studsig som han kan vara första minutrarna, sen var han riktigt taktfast och tog ut steget mer. Han var stadig i formen, och allting bara flöt på. Han är så mysig att rida tycker jag, känslig och go!




   

 

Av juliaalouisee - 17 september 2011 09:56

I torsdags hade jag praktik, och red en häst som hette Kecke för Lena Englund. Han var jättevinglig och känslig, fick verkligen rida för att få till honom. Jobbade honom på en stor volt och flyttade ut baken på honom och då fick jag ha ett jättestöd i ytter och innertygeln fick jag nästan inte ta i för om jag gjorde det så slängde han med huvudet. Han gick i en fin form, och jobbade bra bara jag inte tog i inner. 


Galoppen gick jättebra, där var han superfin. Rund och mjuk, och pigg var han i sig själv så behövde inte driva fram honom liksom. Det var ett väldigt givande pass, men väldigt annorlunda då han var lite som han var. Väldigt vinglig, och det sa stallpersonalen också innan jag började rida. Bara man var stadig så gick det ju bra, och det är jättebra träning för mig. 


Kecke.


     


Av juliaalouisee - 17 september 2011 09:28

Äntligen helg, har haft en vecka med mycket på gång. Specialidrotten med skolan började i onsdags i Högbo, jag red ett sto som hette Julia (komiskt...). Hon var pigg och väldigt känslig, så hade lite problem med takten i början då hon blev väldigt springig men försökte trava lätt sakta och så, och då blev de mycket bättre. Gick väl hyffsat, men hon var lite småknepig att rida. 


Nästa onsdag vill jag ha med Mani, för att sen ha med honom på Fredrik Böhling träningen om två veckor... om jag vågar. Haha! Det är väl bara att prova, och då ska jag vara ute i riktigt god tid så att jag hinner göra allt i stallet, borsta och fixa i lugn och ro så att det inte blir som det blev igår. Det var INTE roligt.


Igår hade jag träning och kommer ju hem sent från skolan, och får då stressa ihjäl mig för att komma i tid. Så jag stressade runt och Mani kände väl att jag var stressad, så han stressade upp sig lite och så. Sen kom David med transporten och allt var klart, så skulle jag lasta in honom så vänder jag mig för att sopa bort lite från stallgången, som jag alltid gör och Mani stod ju bredvid så snällt.


Så börjar han gå lite åt sidan, så jag sopar och säger åt David som står bredvid Mani att ta honom, och då sätter hästen fart genom dörren där vi människor går in och ut ur stallet. Jag hann inte fatta någonting alls! Han kom igenom den lilla dörren i alla fall och vi gick efter, om vi hade sprungit hade han bara stuckit och det visste jag ju. 


Mani springer in i en hage med grimskaftet dinglades runt benen och klev på det och höll på, och när jag försökte ta honom så skulle han springa runt. Jätteroligt, jag var ju jätterädd att han skulle trassla in sig och gå omkull eller nå. Tillslut stannade han efter några galna galopper och nosade på hästen i hagen bredvid och då var David framme snabbt och tog honom som tur var! 


Det var inte roligt, och vid den tiden då vi var klar hade träningen redan börjat men åkte in i alla fall, och träningen gick inte alls bra för jag var så less och slut redan. Jag är bara glad att det gick bra med hästen, så läskigt när det går sådär...




   


Av juliaalouisee - 12 september 2011 21:14

Åh, sååå fin den här västen är! Hoppas på att hitta denna på Globenför då får den följa med hem... Tummen upp för Kingslands vinterkollektion 2011/2012!


   

 


Av juliaalouisee - 12 september 2011 20:41

Blev uteritt både idag och igår med Mani. Körde igenom i alla gångarter bara för att han skulle springa av sig lite, kan inte rida så hårt med foten som gör ont men man gör väl så gott det går. Ställde igenom och jobbade honom lite på volten i trav och galopp i skogen, sen skrittade vi hemåt.   Mysigt ute nu när det börjar bli höst tycker jag!


Imorgon får vi se om jag fixar någon som kan rida honom eller om han ska få vila, kommer hem så sent efter körkortskursen. Sånt som märks!


Finaste killen  


   

Av juliaalouisee - 11 september 2011 11:49

Nu var det länge sen jag bloggade. Har haft fullt upp den här veckan och hästen tappade en sko och förstörde hoven så blev ingen ridning på tre dagar.


Mantovani blev skodd i onsdags och då åkte jag och red i Trönö med Elin och Odent, jättemysigt att lulla runt i skogen i solnedgången. Mani gick först hela ridturen som att han hade gått där varje dag och stod i stallet nån timme och var helnöjd. Härligt när man bara kan åka iväg och hästen inte bryr sig. Skulle lätt flytta dit om Elin hade plats, skulle vara så mysigt!   


Praktiken den här veckan i Hudik har varit jätterolig. Ridit lite olika hästar och alla har varit trevliga, red en unghäst som heter Cremo och han var jättego. 


Idag har jag släppt ut hästarna hemma i stallet, var jäkligt drygt att få på alla regntäcken och släppa ut tio hästar när man haltar fram. Mani trampade nämligen på mig igår, så nu haltar jag fram och har en blå fot, ont gör det också...


Idag kan jag nog inte rida i och med att jag inte kan stödja på foten så bli nog till att longera hästen min!



Lwcas och jag   

 




 

Av juliaalouisee - 6 september 2011 17:15

Har just nu, den här veckan, praktik i Hudik med Elin, andra dagen idag. Har gått bra, och all personal är jättesnäll. Igår började vi med att mocka och släppa ut hästar och efter det smörjde vi träns och sadlar och borstade hästar.


Gav en häst som hade varit sjuk medicin och i slutet på dagen så red vi för en som heter Lena. Gick superbra, och jag red en jättefin Tinker!   Han hette Prinsen och var riktigt känslig både i mun och skänkel, härligt när han var så pass grov och stor liksom. Mysig var han i alla fall, trampade på riktigt bra och gick i en bra form. 


Idag blev det ingen ridning utan bara jobb i stallet och sen rakade vi en söt ponny, fick sluta lite tidigare för att vi var klara med allt. Imorgon vet jag inte riktigt vad vi skulle få göra, eventuellt rida någon D-ponny som skulle sättas igång.


Söt-Amanda 
 
Åh, världen sötaste hund    

   

   



:)

Av juliaalouisee - 4 september 2011 12:22

Fick hem Equiline Boston ridbyxorna igår, satt som en smäck! Helt underbara. 


För någon dag sen mejlade jag företaget där jag besällt Kingsland grejer från, och sa att jag ville ta tillbaka min order och det gick bra. Jag orkar inte vänta längre, och dom hade inte ens förberett min order så det skulle väl ta ytterligare nån månad. ORKA.


Så nu blir det till att beställa dessa grejer från en annan hemsida, dock inte ridbyxorna då!    Dock dunjackan i Navy.



 


 



Presentation


Hej! Julia heter jag och det här är min blogg, här kan du så småningom läsa om mig och allt som händer runtomkring mig.

Jag går på Real gymnasiet i Gävle, där jag pluggar häst. Jag är 17 år och har två hästar.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken hjälm skulle du välja om du fick den gratis?
 GPA Speed air Evolution
 Charles Owen Wellington Classic
 GPA First Lady
 Charles Owen Ayr8

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards